Anton Pijpers huurt helikopter in om naar werk te reizen

Anton Pijpers huurt helikopter in om naar werk te reizen

We ontmoeten de heer Pijpers in zijn woonplaats: Zutphen. Voor een exclusief interview mochten we vandaag met hem meereizen naar zijn werk. Bij aankomst staat hij al klaar op zijn dak, netjes in het pak en met een zwarte, leren koffer in de handen, naar de lucht te kijken. Niet veel later landt de helikopter op het landingsplatform, dat hij voor ‘maar een half miljoen, een koopje!’ op zijn dak heeft laten plaatsen.

Wanneer we bij hem instappen maakt hij plaats. ‘Hou het wel kort, hoor, ik moet natuurlijk nog werken.’ De directeur van Universiteit Utrecht is onlangs van een persoonlijke chauffeur die hem dagelijks naar zijn werk bracht overgestapt op een helikopterservice. ‘Het mag dan wat kosten, maar je rijdt in ieder geval niet meer tussen de middenklasse, bah. Bovendien, hier kan ik rustig werken,’ schreeuwt hij. Hij zet zijn oorbeschermers nog wat beter op, het is lastig praten door de herrie van de wieken.

‘Natuurlijk, ik snap ook wel dat twee miljoen per jaar aan reiskosten niet niks is,’ zegt hij, ‘maar wat moet ik anders? Fietsen? Die studenten snappen niet hoe druk ik het heb, ik moet natuurlijk mijn tijd volledig besteden aan mijn werk. Oh, kijk daar, een regenboog!’

Met de trein ben je binnen een uur van Zutphen naar Utrecht. Een jaarabonnement eersteklas kost, in plaats van twee miljoen, maar ongeveer €7.000,-. ‘Ja, eersteklas,’ zegt Anton, ‘dat is allemaal leuk en aardig, maar dan zit je tussen al dat klootjesvolk, dat moeten we niet hebben. Ik ben ook maar een mens met behoeften, natuurlijk.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *